Din kurv

  • {{orderLine.quantity}} sæt af 90 labels

    {{orderLine.quantity * basePrice | addDecimals}}

  • Du har ingen Navnelapper i kurven

12. oktober 2022


En (u)hyggeligt bæredygtig & billig Halloween

Er I kommet med på Halloween-bølgen hjemme hos jer? Men kunne I godt tænke jer at gøre det på en bæredygtig måde uden, at det kommer til at koste alverden?

 

Det er bestemt ikke noget problem. 

 

Hos Navnelapper.dk har vi samlet nogle gode tips til, hvordan du kan holde en bæredygtig Halloween uden, at det behøver at være besværligt eller dyrt - det er altså hele tre gode ting, der kan gøre Halloween til en (u)hyggeligt overskuelig tradition.


Tip 1: Lav Halloween-pynten af de ting, I har derhjemme. 

For mange er en stor del af Halloween at pynte uhyggeligt op enten til de børn, der kommer forbi og ringer på døren, til Halloween-festen eller bare derhjemme.

 

Vi har samlet vores yndlings Halloween-pynt på vores aktivitetsside for børn, hvor du kan finde trinvise guides til nemt & billigt Halloween-pynt. Børn i alle aldre kan være med - og i ren upcycling-stil kan alt pynten laves af de ting, I alligevel ville have smidt ud… 

 

Gå til aktiviteterne her:

DIY-Halloween-rullinger

Mumielanterner af genbrugte materialer


Tip 2: Få mest muligt ud af dit græskar

Det er vist efterhånden blevet en trend, at kødet fra græskarret ikke bare smides ud. Alligevel, synes vi, det tåler gentagelse: Brug hele græskaret! 

 

Græskarkødet kan nemlig bruges til alverdens forskellige retter, afhængigt af, hvad man lige er til. 

 

De fleste kender nok til græskarsuppen, græskartærten og til at bruge kernerne som lækre snacks eller topping til suppen. Men græskar gør sig også rigtigt godt både i græskarmuffins, som græskaris - og man kan endda sylte græskar. 

 

Så det er altså bare om at gå om bord i sin yndlingsopskrift, når nu man alligevel har åbnet op for græskarret.


Tip 3: Lav selv udklædningen eller find udklædningen i genbrug 

Der er ingen grund til at gå ud og købe et nyt Halloween-kostume. Med et lagen over hovedet, er lille Annika hurtigt forvandlet til et spøgelse.

 

Efterhånden findes der også rigtigt mange genbrugsbutikker specifikt med tøj til børn, og her vil du også nemt kunne gøre dig et Halloween-kostume-fund til ingen penge.

 

Husk Navnelapper i kostumet - så er der meget større sandsynlighed for, du får det hjem igen. Kostumet kan bruges til lillebror næste år, eller du kan give det videre til genbrug, så et andet barn kan få glæde af kostumet.

 

Køb Navnelapper

Tip 4: Køb dansk, lokalt og brug dét, du allerede har

Til Halloween hører sig også søde sager og lækker mad til.

 

Tænk i at købe danske råvarer og slik, og gør det på den måde mere bæredygtigt. Men start med at lave Halloween-menuen med udgangspunkt i de ting I allerede har i køleskabet og skufferne. Ud over, at det mindsker spild, er det også en langt billigere løsning, fordi alt ikke skal købes påny…


Tip 5: Lav selv din ansigtsmaling

Når børn klæder sig ud, er det sjovt at blive malet i ansigtet. Men som forælder, synes man måske, det er rarest at være sikker på, at der ikke er sundhedsskadelige kemikalier i ansigtsmalingen.

 

Du kan lave din ansigtsmaling selv - så er du helt sikker på, hvad der er kommet i ansigtsmalingen

 

Se, hvordan du laver ansigtsmaling. 

 

At lave sin egen ansigtsmaling er et bæredygtigt alternativ, fordi du sparer produktion, fragt og emballage. Du kan bruge madrester, du alligevel ville have smidt ud, som skrællen fra røde og hvide løg, det yderste lag af rødkålen, skrællen fra rødbeder, appelsinskræller, kedelige spinatblade o.lign. 

 

Og så er det et billigere alternativ, fordi ansigtsmalingen netop laves af dét, I allerede har.

 

Det allerbedste er, at børnene elsker at lave ansigtsmalingen - så selve det at lave malingen bliver en Halloween-aktivitet i sig selv.


Tip 6: Brug ikke engangsservice til festen

 

Du  kan købe dig til mange sjove Halloween-engangskrus & -tallerkener. Men det er en langt mere bæredygtig og billig løsning at bruge den service, I allerede har.

 

Har I ikke nok service, kan du låne af et familiemedlem eller finde det gratis i den bytteordning, mange genbrugspladser har. Du kan også købe service til nogenlunde samme pris, som engangsservice, i genbrugsbutikker. Forskellen er blot, at I kan bruge servicen fra genbrug igen og igen, og på den måde er der altså mange penge at spare fra fest til fest. 

 

Synes du, at der skal være lidt uhygge på tallerkenen, kan du bruge porcelænstuscher til at dekorere servicen, du har købt i genbrug. Så har I også jeres helt eget Halloween-service, I kan tage frem hvert år, når Halloween banker på døren.


Tip 7: Genbrug Halloween-tingene fra år til år

I stedet for at smide det fine Halloween-pynt ud, I lige har lavet, så gem det og genbrug det til næste år. Ligesom julepynt, er det hyggeligt at pakke pynten frem og blive mindet om de mange gode gange, I har holdt Halloween. 

 

Kostumet kan måske bruges til lillebror, og ellers er der helt sikkert et andet barn, der kan få glæde af det.


Vi håber, at vores tips & tricks kan hjælpe jer til at gøre årets Halloween til en (u)hyggelig, sjov, bæredygtig og billig fornøjelse 🎃


Læs også vores andre inspirerende indlæg

Løve med blade fra naturen
6. oktober 2022

Sparetips fra Camilla Schultz

Kunne du godt bruge tips og inspiration til, hvordan du kan mindske spild og på den måde spare penge? Så læs med her, hvor Camilla giver dig sine 3 bedste sparetips.

Navnelapper på sut
2. juni 2022

Derfor bruger Navnelapper.dk ikke UV-print

Siden Navnelapper.dk blev til, har det været vigtigt for os, at Navnelapper er helt fri for skadelig kemi. Derfor bruger vi ikke UV-print, når vi printer Navnelapper.