Din kurv

  • {{orderLine.quantity}} sæt af 90 labels

    {{orderLine.quantity * basePrice | addDecimals}}

  • Du har ingen Navnelapper i kurven

Her finder du nyheder fra Navnelapper og kreative indlæg. God læselyst :)

Løve med blade fra naturen
6. oktober 2022

Sparetips fra Camilla Schultz

Kunne du godt bruge tips og inspiration til, hvordan du kan mindske spild og på den måde spare penge? Så læs med her, hvor Camilla giver dig sine 3 bedste sparetips.

Navnelapper på sut
2. juni 2022

Derfor bruger Navnelapper.dk ikke UV-print

Siden Navnelapper.dk blev til, har det været vigtigt for os, at Navnelapper er helt fri for skadelig kemi. Derfor bruger vi ikke UV-print, når vi printer Navnelapper.

Søren Larsen og to køer
26. april 2022

Glade køer og biodiversitet

For et år siden valgte Navnelapper.dk at sponsorere køer til glæde for den lokale biodiversitet. Læs med her, hvor Søren Larsen, stifter af Navnelapper.dk fortæller hvorfor.

Trætoppe i himlen
10. marts 2022

Navnelapper.dk fejrer Skovens Dag

Hvert år den 21. marts sætter denne forårsdag fokus på, hvor vigtigt det er at passe godt på vores skove. Lær mere om Skovens Dag og hvordan du fejrer den.

Glemt handske i børnehave
19. januar 2022

Navnemærker til børn hjælper pædagogerne

Navnemærker i tøjet sparer pædagogerne for tid og besvær med at finde Theas støvle og Joakims luffer. Børnene får også et større selvværd, fordi de bedre kan hjælpe til.

Træ bliver sået
25. november 2021

Vi gør fredagen ekstra grøn!

Vi fejrer GREEN FRIDAY og gør fredagen ekstra grøn! I morgen planter du nemlig hele 2 træer, når du bestiller et sæt navnemærker hos os.

Tårn af ruller fra Navnelapper
6. september 2021

Hos Navnelapper.dk smider vi ikke noget ud (næsten)

Det gør vi ikke, fordi vi ønsker at sætte så lille et klimaaftryk, som muligt. Derfor gemmer vi stort set alle rester fra produktionen af vores Navnelapper, så de i stedet kan blive genanvendt og komme til glæde og gavn på ny, fremfor blot at blive smidt ud. Og det passer faktisk perfekt, fordi vi har nemlig fundet ud af, at rigtigt mange børnehaver, skoler og andre institutioner rigtigt gerne vil have fingrene i resterne, så børnene i bedste upcycling-stil, kan bruge dem til at lave kreative projekter.

Glemt tøj i børnehave på tørrestativ
17. august 2021

Navnelapper.dk ønsker at mindske spild

Udover, at Navnelapper er med til at sikre, at du ikke mister det, du holder af, ser vi også Navnelapper i et større perspektiv som at være med til at mindske spild; når man ikke mister sine ting, sparer man på jordens ressourcer, fordi det undgås at skulle producere nyt.

Spændt pige til skolestart
4. juli 2021

4 tips og ideer til en nem skolestart

Står du lige på tærsklen til at skulle sende dit nu store barn afsted på første skoledag? Dét er bare stort og næsten ikke til at rumme følelsesmæssigt - og så kommer der alle de ting, man skal have styr på oveni; har man nu købt den rigtige skoletaske, det rigtige penalhus, de rigtige farver, eller er der noget, man har glemt?

Køer på græs
11. maj 2021

Navnelapper.dk har fået nye familiemedlemmer

Mangfoldigheden i naturen går hurtigere ned, end nogensinde før. Af hensyn til biodiversiteten, har vi, hos Navnelapper.dk, derfor valgt at samarbejde med Naturstyrelsen om, fremadrettet at gøre en indsats for den danske natur.

Cykelmyggen Egon som Navnelapper-ikon
14. april 2021

Mød Egon og vennerne på vores Navnelapper

”Myggene begynder deres liv i vandet. Der har myggemoderen lagt sine æg, som klækkes og bliver til små livlige myggelarver. De vimser rundt i vandet og laver ballade, mens de venter på at blive rigtige store myg med vinger og det hele.”

Kundeservice-Emilie med en stak bøger
10. februar 2021

Mød teamet bag Navnelapper.dk

De næste måneder vil vi, på Facebook, præsentere jer for hele Team Navnelapper. Vi glæder os til at invitere jer ind bag "kulisserne"

Gummistøvler med planter
8. december 2020

Navnelapper, upcycling og kreative projekter på Instagram

Navnelapper.dk har valgt, at vores Instagram-side skal bruges til at give idéer til upcycling og kreative projekter. Vi ønsker nemlig at mindske spild mest muligt; når man sætter navnelapper på ting, er der større chance for, at dine tine ikke mistes, og at du har dine ting indtil, levetiden er opbrugt eller ikke længere er relevant. Men det betyder ikke, at den ikke kan komme til gavn og nytte i andre sammenhænge. Upcycling er betegnelsen for, at man genanvender ting, der ellers betegnes som affald. Tanken er, at man tilfører tingen værdi - eventuelt i en ny funktion - samtidig med, at den almindelige form bibeholdes.

En glad pige planter træer
24. februar 2020

Navnelapper - planter træer i Nepal

I samarbejde med Eden Projects, planter Navnelapper træer i Nepal. Nepal er måske bedst kendt for storslået natur, Himalaya bjerge og idylliske landsbyer. Hvem drømmer ikke om at opleve det storslåede Nepal?

Togstation
17. februar 2020

Har du mistet noget i toget? – Hvordan får du det så igen?

Hver eneste måned glemmes der over 2.000 ting – alene hos DSB. Kun ca. 40 % af det glemte, finder tilbage til ejeren igen. Hertil kommer så alt det, der glemmes på de længere interrails, på færger, på hostels, camps… Det hober sig op! Og rigtigt, rigtigt meget går tabt.

Illustration - ingen kemi
10. februar 2020

Navnelapper - uden sundhedsskadelig kemi

Materialet, der anvendes til Navnelapper, er polyvinyl og kommer fra et af verdens største etiket-virksomheder. Materialet bruges også blandt andet i sundhedssektoren i USA til at mærke blodplasma-poser. Derfor er det også grundigt testet for sundhedsskadelige kemikalier.

Illustration over hvor mange tons tøj mistes
13. januar 2020

Børn mister meget! Men hvor meget?

En voksen skovelefant vejer op til 4½ ton. Måske ikke så overraskende. De er jo temmelig store. Så mere overraskende er det måske, at der hvert år mistes 250 tons ting og tøj alene i indskolingerne!

Baby, der sover
3. januar 2020

De populære navne lige nu: William er in – men Søren er yt!

I 2018, var der kun 20 drenge, der fik navnet Søren. Det er ikke mange. I hvert fald ikke sammenlignet med i 1987, hvor der var 583 drenge i Danmark, der fik navnet Søren. Det er lige omvendt med William. William var upopulært i 1987: Ingen fik navnet William! Men i 2018, var der 591 drenge, der kom til at hedde William. Det slår dog ikke William-rekorden i 2010, hvor det var 796 William'er. Men der er i alt 40.486 i Danmark, der hedder Søren. Og der er i alt kun 12.091, der hedder William. Du kan se hele Top-50-listen fra Danmarks Statistik over de mest populære navne her: https://www.dst.dk/da/Statistik/emner/befolkning-og-valg/navne/navne-til-nyfoedte Danmarks Statistik trækker listerne fra CPR-registeret. “Navnebarometeret” går desværre kun tilbage til 1985. Så det er ikke umiddelbart muligt at se, hvilket årstal, fx Søren toppede. CPR-registeret blev først etableret i Danmark i 1968. Men der findes oplysninger om befolkningen fra kirkebøgerne helt tilbage til 1735. For det er jo interessant, at se på udviklingen i navne. Her på Navnelapper, ser vi jo på masser af navne hver eneste dag. Og vi bli'r jo nysgerrige på, hvad der gemmer sig af trends og forklaringer på denne klumpning af populære navne, tilbagekomst af gamle navne og påhit af nye navne. Det er der en del navneforskere, der er kommet med deres bud på. Nogle af de gennemgående tendenser, der gør sig gældende, har vi opsummeret her: • Navne bliver populære igen efter ca. 100 år • Det undgåes at give sine børn de navne, der var populære i sine forældres og sin egen generation. De populære navne går altså 3 generationer tilbage. • Navne, der kan udtales/anvendes internationalt får stadig større betydning • Navne fra kendte, som sangere, film- og TV-serier bliver populære. Men kendis-navne kan også have den modsatte effekt! • Kongenavnene går aldrig af mode