Din kurv

  • {{orderLine.quantity}} sæt af 90 labels

    {{orderLine.quantity * basePrice | addDecimals}}

  • Du har ingen Navnelapper i kurven

10. marts 2022


Navnelapper.dk fejrer Skovens Dag

Hvad er Skovens Dag? 

 

Fejringen af Skovens Dag, eller International Day of Forests, er en FN-temadag, der bliver fejret hvert år den 21. marts. Siden 2012 har denne forårsdag sat fokus på, hvor vigtigt, det er at passe godt på vores skove i hele verden, fordi de gør en kæmpe forskel. 

 

Hvert år har dagen et nyt tema og i år er det Forests and sustainable production and consumption. På dansk nok bedst oversat som Skove og bæredygtig produktion og forbrug.

Det ligger i Navnelapper.dk’s DNA, at vi skal passe godt på jorden

 

Når du sætter Navnelapper på tøj og ting, er det med til at mindske spild og det sparer på jordens ressourcer. Med en klimaforsker (Søren Larsen) som stifter af Navnelapper.dk, har der fra start været stort fokus på at sikre en bæredygtig produktion. Derfor planter vi et træ for hver ordre for at CO2-kompensere, bruger ikke skadelig kemi i produktionen, og gemmer resterne fra produktionen med henblik på genbrug. 

 

Derfor synes vi, at det er vigtigt at fejre vores helt uundværlige skove. 

Skovene er verdens lunger

Skovene gør rigtigt meget godt. Her er blot nogle af de gode ting, skovene gør:

  • Forbedrer miljøet ved bl.a. at beskytte drikkevandet i jorden og være alternativ til mere miljøbelastende materialer som olie, plast og gas.
  • Forbedrer biodiversiteten.
  • Renser luften og binder CO2: Gassen kuldioxid er en kæmpe belastning af klimaet, fordi det skaber en drivhuseffekt. Skovene er den mest effektive måde at hive kulstof ud af atmosfæren. Man kan se skovene som verdens lunger: 

 

Når træerne vokser, kan de gennem blade og nåle trække CO2 ud af atmosfæren og lagre det. På samme måde renser træerne luften ved at filtrere forurenende stoffer fra og indkapsle dem i bladene og barken.

  • Og så har forskning faktisk vist, at skovene hjælper os til at forblive glade, afslappede og at have det godt.  

Det er derfor, det er så vigtigt at genplante planeten og beskytte de skove, vi allerede har. Og der er er altså rigtigt mange gode grunde til at fejre vores skove.

Hvordan fejrer jeg Skovens Dag?

Har du lyst til at være med til at fejre Skovens Dag, men véd du ikke helt hvordan, giver vi her lidt hjælpende forslag til dig.

 

1. Nyd skoven!

Tag din familie eller venner under den ene arm og en madpakke under den anden og tag på skovtur. Udover, at skovene gør rigtigt meget godt for naturen, gør de nemlig også rigtigt meget godt for os mennesker og vores mentale helbred. Det giver derfor rigtigt god mening at fejre skovene ved også at gøre noget godt for sig selv - og det er da også den perfekte måde at fejre foråret på.

 

Der er også meget andet sjovt at kigge på i skoven - måske man spotter et lille dyr eller nogle sjove planter. Børnene vil også elske at tage en sjov omgang naturbingo

2. Plant et træ

Hver en lille plante tæller i det store regnskab. Så det giver rigtig god mening at give sit lille bidrag ved at plante et træ i haven eller i en krukke - eller måske blot at købe en plante med hjem. Alt tæller!

 

 

 

 

3. Plant et træ, hvor behovet er rigtigt stort

Har du ikke plads til flere træer eller planter hjemme hos dig? Mangler du alligevel Navnelapper, kan du købe et sæt Navnelapper - så planter du helt naturligt et træ. På den måde planter du oven i købet et sted, hvor træet gør ekstra stor gavn.

 

Læs mere om, hvor vi planter træer og hvorfor.