Din kurv

  • {{orderLine.quantity}} sæt af 90 labels

    {{orderLine.quantity * basePrice | addDecimals}}

  • Du har ingen Navnelapper i kurven

17. februar 2020


Har du mistet noget i toget? – Hvordan får du det så igen?

Hver eneste måned glemmes der over 2.000 ting – alene hos DSB. Kun ca. 40 % af det glemte finder tilbage til ejeren igen. Hertil kommer så alt det, der glemmes på de længere interrails, på færger, på hostels, camps… Det hober sig op! Og rigtigt, rigtigt meget går tabt.


Husk kendetegn på de ting, du typisk glemmer :)

Det er vigtigt at have et specielt kendetegn på de ting, du tager med på rejsen. Det gør det meget enklere at få tingene igen. Og nemt og enkelt er det jo at sætte Navnelapper på udstyret.

Det er så let at glemme noget. Overalt, hvor vi bevæger os, er der risiko for, at der er ét eller andet, vi mister på vejen. Om det er vanskeligt at få det igen, afhænger meget af, hvor det er mistet, og om det, du har mistet, har specielle kendetegn.


Navnelappers quick-guide til glemte ting på turen med DSB

DSB har brugt rigtigt mange ressourcer på håndtering af glemte ting. Derfor har de oprettet en hjemmeside, hvor du kan eftersøge det, du har glemt. Alt – undtaget cykler, der overgives til politiet – kan eftersøges med de 3 trin herunder. Du vil efterfølgende blive kontaktet af DSB, hvis der er et match mellem deres database og din beskrivelse.

Hvad er mon sandsynligheden for at få en ting uden særlige kendetegn igen?

Du kan efterlyse dine ting hos DSB her: DSB Hittegods. Vi krydser fingre for, at du har mærket det mistede med Navnelapper :-)

DSB Step 1

DSB Step 1

DSB Step 2

DSB Step 2

DSB Step 3

DSB Step 3

Hvis du er heldig, og der er et match med din beskrivelse i den søgte database indenfor 7 dage, kan dine ting afhentes på DSB's stationskontor i København eller i Aarhus.

I København: På Hittegodskontoret på Politigården, hverdage kl. 9-14.

I Aarhus: På Politigården, man, tirs, tors kl. 10-14, fredag kl. 10-13.

Men efter 7 dage sendes de glemte ting, der var uden "match" eller uafhentede, videre til politiet, ,hvor de (måske) kan afhentes. Hvis de altså kan finde dem!

Politiet kan så aflægges et visit i enten København eller Århus.

Og lige et tip: Husk legitimation. Ellers må du med toget hjem og hente det ... 


Men - nu er det så bare ret besværligt, hvis man fx som Navnelapper.dk har til huse i Middelfart.

 

Det kommer til at kræve en fridag og returbillet til Aarhus, hvis der nu skulle være et match på temokanden, der faktisk ikke har specielle kendetegn!

 

Måske er det alligevel billigere at købe en ny termokande?

 

Konklusionen på glemte ting hos DSB må desværre være, at det kræver, der glemmes noget med ret høj værdi og med særlige kendetegn, før det kan betale sig at tage en feriedag og købe en returbillet til Aarhus eller København.

 

...Og, at det kan være en rigtig god investering at sætte Navnelapper på sine ting :-D