Info om Navnelapper

Din kurv

  • {{orderLine.quantity}} sæt af 90 labels

    {{orderLine.quantity * basePrice | addDecimals}}

  • Du har ingen Navnelapper i kurven

Her finder du svar på alle dine spørgsmål :-)

FAQ

Fandt du ikke, hvad du søgte, så kontakt os gerne :-)

Mail: info@navnelapper.dk


Du finder også meget information i vores blog :-)

En glad pige planter træer
24. februar 2020

Navnelapper - planter træer i Nepal

I samarbejde med Eden Projects, planter Navnelapper træer i Nepal. Nepal er måske bedst kendt for storslået natur, Himalaya bjerge og idylliske landsbyer. Hvem drømmer ikke om at opleve det storslåede Nepal?

Baby, der sover
3. januar 2020

De populære navne lige nu: William er in – men Søren er yt!

I 2018, var der kun 20 drenge, der fik navnet Søren. Det er ikke mange. I hvert fald ikke sammenlignet med i 1987, hvor der var 583 drenge i Danmark, der fik navnet Søren. Det er lige omvendt med William. William var upopulært i 1987: Ingen fik navnet William! Men i 2018, var der 591 drenge, der kom til at hedde William. Det slår dog ikke William-rekorden i 2010, hvor det var 796 William'er. Men der er i alt 40.486 i Danmark, der hedder Søren. Og der er i alt kun 12.091, der hedder William. Du kan se hele Top-50-listen fra Danmarks Statistik over de mest populære navne her: https://www.dst.dk/da/Statistik/emner/befolkning-og-valg/navne/navne-til-nyfoedte Danmarks Statistik trækker listerne fra CPR-registeret. “Navnebarometeret” går desværre kun tilbage til 1985. Så det er ikke umiddelbart muligt at se, hvilket årstal, fx Søren toppede. CPR-registeret blev først etableret i Danmark i 1968. Men der findes oplysninger om befolkningen fra kirkebøgerne helt tilbage til 1735. For det er jo interessant, at se på udviklingen i navne. Her på Navnelapper, ser vi jo på masser af navne hver eneste dag. Og vi bli'r jo nysgerrige på, hvad der gemmer sig af trends og forklaringer på denne klumpning af populære navne, tilbagekomst af gamle navne og påhit af nye navne. Det er der en del navneforskere, der er kommet med deres bud på. Nogle af de gennemgående tendenser, der gør sig gældende, har vi opsummeret her: • Navne bliver populære igen efter ca. 100 år • Det undgåes at give sine børn de navne, der var populære i sine forældres og sin egen generation. De populære navne går altså 3 generationer tilbage. • Navne, der kan udtales/anvendes internationalt får stadig større betydning • Navne fra kendte, som sangere, film- og TV-serier bliver populære. Men kendis-navne kan også have den modsatte effekt! • Kongenavnene går aldrig af mode

Togstation
17. februar 2020

Har du mistet noget i toget? – Hvordan får du det så igen?

Hver eneste måned glemmes der over 2.000 ting – alene hos DSB. Kun ca. 40 % af det glemte, finder tilbage til ejeren igen. Hertil kommer så alt det, der glemmes på de længere interrails, på færger, på hostels, camps… Det hober sig op! Og rigtigt, rigtigt meget går tabt.