Din kurv

  • {{orderLine.quantity}} sæt af 90 labels

    {{orderLine.quantity * basePrice | addDecimals}}

  • Du har ingen Navnelapper i kurven

6. oktober 2022


Sparetips fra Camilla Schultz

Kunne du godt bruge tips og inspiration til, hvordan du kan mindske spild og på den måde spare penge? Så skal du helt sikkert læse med her!

 

Vi har nemlig været så heldige at lave et samarbejde med Camilla Schultz, der har Instagram-profilen @camillakschultz​

 

Camilla skriver selv om vores samarbejde:

 

Jeg har indgået et samarbejde med Navnelapper, hvor jeg har fået æren af at bidrage med kreative og huslige indspark til en kampagne, de har kørende i løbet af oktober måned. Fokus er delvist at mindske spild, samt at spare, der hvor vi kan. For tiden lige nu er crazy med høje priser på mad, husholdning, el, vand - ja alting.

 

Det går lige i min ånd at tænke kreativt i forhold til lege, genbrug og husholdning. Så det var ikke svært for mig at sige ja til den her kampagne.  For i virkeligheden behøver vores unger ikke (kun) en helt masse, nyt, dyrt legetøj for at hygge og lege. Men at der i lige så høj grad kan opstå sjove og lærerige lege ud af ting fra genbrugsmaterialer. Som jeg ser det, har vores børn brug for os voksne. De har brug for vores tid - at vi enten “blot” er til stede, at vi leger med, eller sætter noget i gang, som kan være vores fælles tredje. 

 

Og vi kunne ikke være mere enige med Camilla, så derfor er vi også bare så glade for, at hun vil dele ud af sine tips til os. Læs med  herunder, hvor Camilla giver sine 3 bedste tips til, hvordan man kan spare - noget vi vist allesammen godt kan bruge lige nu…


1. Inspiration til kreative lege & aktiviteter med ting fra naturen eller husholdningen

Første gode idé fra Camilla er bruge de ting, vi har i husholdningen og naturen “som vi får foræret, men som oftest ryger i skraldespanden” til kreative lege & aktiviteter. 

 

Eksempelvis denne fine “efterårsløve”, der er lavet ud af et stykke genbrugspap og så med blade fra naturen.

 

På Camillas profil @camillakschultz​  kan du finde opslaget med alle hendes fine idéer til leg og krea - du kan f.eks. blive inspireret til en sjov matematikleg, fine lanterner og efterårsbilleder lavet med blade.

 

Alle aktiviteter kan netop laves med de ting I alligevel har liggende derhjemme, og på den måde er det nemt at gå til, samtidig med at det stort set kun "koster" jeres tid...


2. Skab struktur & overblik i husholdningen & madlavningen

Har du 5 poser muskatnød og 3 halve poser ris liggende i køkkenskuffen - så er der rigtig god grund til at læse med ved Camillas nr. 2 tip, hvor hun giver dig aldeles brugbare tips til, hvordan du kan få et overblik over husholdningen:

Med fokus på selvforsyning og organisering af mad i køkkenet vil jeg komme med mit bud på, hvad du kan gøre for at skabe overblik og dermed overskud, spare penge og nyde godt af dine egne grøntsager.

Ofte har vi en del mad i skabe og i fryseren. Jeg har den seneste tid fået skabt en fin rutine omkring vores husholdning og madbudget hver uge. Jeg tilstræber mig at handle for 1000 kroner hver uge (vi er to voksne, to børn), men det vigtigste er, som jeg har erfaret for vores familie, at have vores basis lager fyldt op, sørge for at købe et lille lager, hvis gode tilbud og vigtigst (for mig), at der er orden i skufferne. Det kan både være tørvarer, men også kød og grønt i fryseren. 

Jeg har brug for orden og struktur, og mit køkken er ingen undtagelse. Det gør hverdagen meget nemmere, når maden er i lufttætte, gennemsigtige beholdere. Mine børn kan se, hvad det er, når de hjælper i køkkenet og mit hovede synes det er lækkert med sådan et overblik i skufferne. Hver måned skriver jeg ned, hvad vi har i fryserne af rester, kød og grønt og tager udgangspunkt i kommende retter ud fra vores lager (og børnenes og egne ønsker). 

Vi laver madplan hver uge. Dog ikke mandag-søndag retter, men 5 retter, vi kan møblere rundt på ud fra ugens aktiviteter og spontane aftaler eller lign. 5 retter fordi vi ofte har rester eller planer i weekenden. Weekenden er stadig også en del af budgettet selvfølgelig. 

Camilla er desuden selvforsynende og har nogle rigtig gode tips til, hvordan du kan komme til at nyde godt af dine egne grøntsager og spare penge:

Nu er højsæsonen ved at være slut for at dyrke en masse i haven, men lidt kan du stadig dyrke og ellers er det med at få planlagt og skabe overblik over selvforsyningsdrømmen næste sæson. Vil du vinterdyrke, er der masser af muligheder at hente på nettet. 

Mine tips til dig, der også vil begive dig i kast med at dyrke lidt selv, er; 

  • Skriv ned hvad I som familie spiser og dermed giver mening for jer at dyrke selv. 
  • Undersøg hvornår jeres grøntsager lever bedst og lav en plan ud fra det. 
  • Jeg har opgraderet min plads til mad i haven en del, men har du en lille altan eller en lille have, kan du sagtens stadig få spiselige sager til at vokse der. Brug potter, minidrivhus, vindueskarm etc. 
  • Eksperimentér med såning og udplantning. Vi kan aldrig være helt sikre på vejret, men ofte har vi fine temperaturer det meste af året, til at dyrke mad hver måned. 

Se alle Camillas billeder over hendes lækre og smukke, hjemmehøstede grøntsager på hendes profil @camillakschultz. Her kan du også se en tegning af, hvordan du kan planlægge, hvad der skal såes i haven - helt klart et kig værd, hvis du drømmer om at starte på at blive selvforsynende... 


3. Lav en kalender med genbrugsgaver til børnene

Camilla har, synes vi, en genialt god opskrift på en billig og bestemt bæredygtig julekalender til børnene:

 

For det meste starter jeg op i august/september måned med at finde genbrugsting til kalendergaver, og så har jeg en stor pose/kasse liggende i skuret, hvor jeg kan samle ind frem til december måned. 

 

Steder hvor jeg finder ting er loppemarkeder, Mødrehjælpen, genbrugsbutikker og Børneloppen. Jeg stræber efter at købe så meget brugt som muligt. Bøger, puslespil, spil og legefigurer/dyr kan du få til skønne priser, uden at det fejler noget. 

Jeg kan anbefale at bruge appen “noter” på din telefon. Jeg har fast et “album” derinde, der hedder “Ønsker 2022”, og så laver jeg årstallet om, når et nyt år går i gang. 

Derinde skriver jeg ned, hvad jeg selv ønsker mig, hvad min mand nævner at han ønsker sig, hvad mine børn nævner eller viser interesse for. 

 

For mit eget vedkommende gør det, at jeg undgår fælden med impulskøb, når noget lækkert, nyt lokker. I stedet skriver jeg det ind i mine ønsker, og så har jeg tid til at mærke efter, om det er noget jeg rent faktisk ønsker mig efter en rum tid. 

Under mine børns navne skriver jeg ned undervejs, hvis jeg finder legetøj eller andet på ekstremt tilbud, og så ved jeg, at jeg har xx antal til kommende kalendergaver.

 

Jeg var forbi Mødrehjælpen, hvor en havde lagt en donation på en masse Lego. Jeg slog naturligvis til, og vil dele legoet op i mindre mængder, og drengene får noget Lego nogle gange hver i løbet af december . På den måde er det noget meningsfuldt legetøj, som har mange timers leg i sig, og ikke noget hurtigt plastic dims, der kun er sjovt i de minutter, det bliver åbnet.

 

Tag et smut forbi Camillas profil  og se alle de gaver, Camilla har købt til årets pakkekalendergaver - det er bestemt til stor inspiration, hvis du ligesom ogs også synes, det er en genialt god idé 😉


Vi kan varmt anbefale at tage et visit forbi @camillakschultz, hvor Camilla deler ud af idéer til kreative projekter med børnene, endnu mere selvforsyning og en bæredygtig livsstil - alle tre ting, der både er gode for klimaet og pengepugen.


Læs også vores andre spændende indlæg

Navnelapper på sut
2. juni 2022

Derfor bruger Navnelapper.dk ikke UV-print

Siden Navnelapper.dk blev til, har det været vigtigt for os, at Navnelapper er helt fri for skadelig kemi. Derfor bruger vi ikke UV-print, når vi printer Navnelapper.