Din kurv

  • {{orderLine.quantity}} sæt af 90 labels

    {{orderLine.quantity * basePrice | addDecimals}}

  • Du har ingen Navnelapper i kurven

20. september 2021


Sådan spotter du én af de originale Navnelapper

Hos Navnelapper.dk har navnemærkerne en helt unik form - det er derfor let at spotte på lang afstand, om der her er tale om én af de originale Navnelapper.

Men hvorfor har Navnelapper egentlig lige netop den form, de har?

Det er bestemt ikke tilfældigt, at Navnelapper er formet, som de er, med deres krakteristiske halve cirkel i den ene side og rundede hjørner. 

Søren Larsen, stifter og indehaver af Navnelapper.dk, fortæller, hvordan Navnelapper fik sin helt unikke form:

Da jeg startede Navnelapper.dk, var det meget vigtigt for mig at skabe et produkt med høj kvalitet i holdbarhed - og samtidig uden skadelig kemi. Vi gik derfor igang med at teste og teste og fandt til sidst frem til navnelappens materialer og fremstillingsmetode, der giver den sin helt unikke holdbarhed til alt slags vejr, kogevask, ovn mv.

Men hvis man har succes med noget, er der altid risiko for, at der kommer “billige” efterligninger med lavere kvalitetskrav. 

Vi ville derfor gerne give vores kunder mulighed for at kunne genkende vores Navnelapper.

Et manilamærke startede det hele

Jeg fik den idé at tage udgangspunkt i formen fra et manilamærke. Et manillamærke bruges også til at mærke ting, ligesom Navnelapper - derfor var det en oplagt reference. 

Hvis man sammenligner formen på et manillamærke med formen på Navnelapper, vil man kunne se, at de er meget lig hinanden. 

Dog, vidste jeg, at det ikke ville være så praktisk med de kantede hjørner, som et oprindeligt manillamærke har, da klistermærket ville holde mindre godt. Det skyldes, at kantede hjørner på et klistermærke vil have tendens til at sætte sig fast i andet tøj, eksempelvis i vaskemaskinen, og til sidst ryge af. Derfor valgte jeg at runde hjørnerne, så klistermærkerne ville kunne holde længere.

Og dét er altså historien bag, at vores originale Navnelapper ser ud, som de gør - og formen er selvfølgelig designbeskyttet... 


Nu er du klar til at gå på “spot-de-originale-Navnelapper-jagt”

Næste gang du spotter et navnemærke, vil du nu på lang afstand kunne se, om det runder på den helt rigtige måde og, at der derfor er tale om én af de helt ægte og originale Navnelapper...


Hvad er et manilamærke?

Du genkender måske manilamærker fra prismærkerne i butikker eller som til-og-fra-kort. De er kendetegnet ved at være i et tykt papirmateriale med et lille udstandset hul til et stykke snor eller bånd. Mange har også brugt manillamærker til at sætte på deres kuffert, så kufferten kan genkendes eller komme tilbage til rette ejer, hvis den skulle risikere at mistes - lidt ligesom Navnelapper.

Hvorfor hedder det et manilamærke?

Oprindeligt var manilamærker lavet af manilapapir. Manilapapir har en rigtig god kvalitet og blev oprindeligt fremstillet af fibre fra hamp, der voksede på Fillipinerne - og, som du måske véd, hedder hovedstaden på Fillipinerne Manila, deraf navnet. Papiret var af en helt særlig tyk kvalitet og havde en bestemt farve. I dag refererer man således også til netop den farve, og man kalder den selvfølgelig “manila”. I dag fås manilamærker i alle mulige forskellige farver, former og typer papir.