Din kurv

  • {{orderLine.quantity}} sæt af 90 labels

    {{orderLine.quantity * basePrice | addDecimals}}

  • Du har ingen Navnelapper i kurven

2. juni 2022


Derfor bruger Navnelapper.dk ikke UV-print

Siden Navnelapper.dk blev til, har det været vigtigt for os, at Navnelapper er helt fri for skadelig kemi. Dette er grunden til, at vi ikke bruger UV-print, når vi printer vores navnemærker.

Hvad er UV-print?

UV-print er en populær måde at printe på, fordi det er en hurtig og billig måde at printe på. UV-lampen gør, at UV-blækket tørrer i en brøkdel af et sekund. Det er smart, fordi det gør det muligt at stable arkene ovenpå hinanden uden, at de smitter af på hinanden. Mange vælger derfor at bruge UV-print, fordi det er den billigste og hurtigste løsning.

 

Hvorfor er UV-print et problem?

Problemet opstår, da det i praksis er umuligt at sikre, at alt UV-farve er helt tør. Den del af farven, der ikke er helt tør kan migrere, eller flytte sig om man vil, igennem de fleste materialer. Det gælder også madkasser, drikkedunke og hud. Nogle af de stoffer, der er i UV-blæk kan være stærkt allergifremkaldende. Har du været i kontakt med UV-print, kan du risikere at udvikle allergisk eksem, selvom du kun har været i kontakt med UV-blækket i ganske kort tid.

Og er man først blevet allergisk overfor et stof, fx acrylat der kan findes i UV-blæk, husker kroppens immunsystem det resten af livet. Selv en lille klat UV-blæk på hænderne kan få eksemet til at blusse op igen - også selvom det var et andet sted på kroppen, der var udsat for UV-blækket. At UV-blæk har disse problematiske stoffer i sig gør derfor, at UV-print ikke er godkendt i EU til at komme i kontakt med fødevarer.


Navnelapper fri for skadelig kemi

For at leve op til Navnelapper.dk’s strenge kriterier om at producere Navnelapper, der er helt fri for skadelig kemi, gav det sig selv, at vi ikke kan bruge UV-print til at producere Navnelapper. Når navnemærker sættes på madkasser og drikkedunke, kommer de netop ofte i kontakt med fødevarer. Navnemærker placeres også ofte i nakken på trøjen eller på andre typer tøj, hvor de kommer direkte i kontakt med huden.

I stedet bruger vi derfor dét, der hedder termisk blæk, der ikke har de samme problematikker som UV-print har. Vi lægger en sort folie over mærkerne og smelter det sammen sådan, at Navnelapper og farve bliver til én enhed. Her er der  altså ingen risiko for, at blækket kan være vådt. På den måde sikrer vi os, at du trygt kan sætte Navnelapper på dit barns sutter, madkasser, og alle de andre steder, der kommer i berøring med dit barns hud. Samtidig er du også helt sikker på, at navnelappen ikke vil være irriterende for huden, når du sætter den i nakken af trøjen, i handskerne, bukserne og lignende.

Nu også Navnelapper i farve uden UV-print

Udover, at sort/hvide Navnelapper er nemme at spotte på børnenes ofte farvestrålende tasker og tøj, skyldes den sort/hvide-farve også, at vores printmetode ikke kan laves i farve. Vi har derfor ventet på, at der kom et alternativ til UV-print, så det også blev muligt for os at printe Navnelapper i farve, som vi oplever stor efterspørgsel på. Det er der kommet nu, og vi kan derfor tilbyde Navnelapper med farveprint samtidig med, at vi kan overholde vores strenge krav om at undgå skadelig kemi. Ved vores nye printmetode, bliver blækket nemlig tørt uden UV-print.

Et nyt søsterprodukt - StuffLabels® 

På vores søterhjemmeside, www.stufflabels.dk, er det muligt at uploade et valgfrit billede på din navnelap, også i farve. Udover, at navnemærkerne med foto printes uden UV-print, er de selvfølgelig, ligesom de originale Navnelapper, også helt fri for skadelig kemi. 

 

Gå til www.stufflabels.dk


Vi har dobbelttjekket kemien

 

Vil du vide mere om, hvad Navnelapper indeholder, så læs også vores blog: Navnelapper uden sundhedsskadelig kemi. Her kan du blive klogere på, hvordan vi har sikret, at vores Navnelapper er helt fri for skadelig kemi.