Din kurv

  • {{orderLine.quantity}} sæt af 90 labels

    {{orderLine.quantity * basePrice | addDecimals}}

  • Du har ingen Navnelapper i kurven

15. oktober 2021


Gebis, kunstige ben, briller, mobiltelefoner, kufferter, opladere…

….og meget, meget, mere er nogle af de ting, der glemmes på diverse ferier i sommerhuse, på hoteller, vandrehjem, i forlystelsesparker, badeland - og på alle mulige andre populære feriedestinationer. Selvom mange mener, de ikke glemmer deres ting, og at det kun er børn, der har tendens til at efterlade deres handsker og jakker, får man et helt andet indtryk, hvis man kigger hos Poilitiets Hittegods eller laver en hurtig Google-søgning på, hvad folk glemmer mest af i Danmark. Det kan altså tyde på, at alle kan have glæde af navnemærker. 

 

 

Man glemmer let sine ting, når man er i ferie-mode

Bladene har skiftet farve, regnen har meldt sin ankomst, og for mange betyder det tid til en velfortjent efterårsferie. Inden kufferten pakkes, laver de fleste typisk udførlige tjeklister, så de husker at få det hele med. Når vi så har holdt en dejlig afslappende ferieuge, skal det hele pakkes ned igen, så vi kan få det med hjem. 

 

Men som allerede nævnt, er det bare ikke liiiige altid, det går så simpelt til - og mon vi ikke allesammen har prøvet at komme hjem fra ferie uden at have det hele med hjem igen?

 

Desværre er det bare ikke altid lige let for den mistede genstand at finde tilbage til sin rette ejer igen - hvilket jo både kan være virkelig ærgerligt, besværligt og i værste fald dyrt.

 

 


Sådan kan du få dine ting igen

Opdager du, at du har mistet en genstand - det kunne være din nye dyre efterårsjakke - er der flere ting at forholde sig til:

  • Hvornår og hvor, var det præcist du glemt jakken? 
  • Var det i toget, i supermarkedet eller måske på vejen hen til din valgte destination? 

 

Herefter er der en række skridt, du kan foretage dig: 

  • Først kan du tage kontakt til de forskellige steder, du har besøgt siden, du mistede jakken for at høre, om du skulle være så heldig, at den er blevet indleveret. 
  • Hvis dette ikke er tilfældet, kan du gå videre og spørge hos Politiets Hittegodskontor. Men dette er desværre bestemt heller ikke simpelt. Hittegods registreres nemlig i den politikreds, hvor genstanden er indleveret, og man skal gerne møde personligt op, hvis man ønsker at lede mellem det indleverede hittegods - lidt uheldigt at have været på ferie på Bornholm, og først opdage, at man har glemt sin nye dyre, jakke, når man er kommet helt hjem til Thisted. Og det er jo slet ikke engang sikkert, at jakken er blevet indleveret.

 

Hvis jakken umiddelbart ikke er blevet indleveret, kan du:

  • Vælge at efterlyse jakken det sted, hvor du helt sikkert mener at have mistet den - det kunne være hos DSB Hittegods (læs mere om dette på vores blog: Har du mistet noget i toget? - Hvordan får du det så igen?), hos Politiets Hittegodskontor i den aktuelle politikreds, eller på en online portal som hittegods.info
  • Ja, og så kan du ellers i ventende spænding håbe på, at dit “hittegods” vil blive indleveret - hvilket dog oftest desværre ikke sker... 

Kun for helt særligt standhaftige personer 

Det er altså ikke en simpel proces at finde dét, man har mistet - og det er ofte kun med en stor mængde indsats, gå-på-mod og vedholdenhed, at man vil ende med en succesfuld afslutning på sin eftersøgning af sit hittegods. Derfor finder langt de fleste ting ikke tilbage til ejeren, og smides derfor blot ud eller sælges videre på auktion. Det vil derfor være absolut rarest for alle, hvis man kunne undgå denne store efterlysning.

Navnemærker giver langt bedre odds for at få sine ting igen

Heldigvis er det tilladt, at hvis man finder en mistet genstand og umiddelbart kan se, hvem hittegodset tilhører, da må man gerne selv aflevere eller sende det til ejeren - og her er navnemærker jo ret smarte. Nemt og hurtigt kan man klistre navn, telefonnummer og adresse på de personlige genstande, man ikke vil miste. På den måde, vil der være langt større sandsynlighed for, at hittegodset finder tilbage til dig igen - også uden at skulle på en langvarig rejse igennem flere hittegodskontorer.

Vi vil dog lade det være en personlig vurdering, om man vil sætte et navnemærke på sit gebis. Rigtig god efterårsferie til de heldige!