Mærk mere – mist mindre

Din kurv

  • {{orderLine.quantity}} sæt af 90 labels

    {{orderLine.quantity * basePrice | addDecimals}}

  • Du har ingen Navnelapper i kurven

Idéen bag Navnelapper.dk

Stifteren af Navnelapper.dk, Søren Larsen, der udover at være biolog og iværksætter, også er far til to, fortæller:

"Jeg bliver ofte spurgt, hvorfor jeg, med en baggrund i biokemi og økologi, fik den idé, at producere små, personlige klistermærker med ikon og navn. Svaret er, at måske netop min faglige baggrund, kombineret med at være far til to, er de to væsentligste årsager.

For der mistes masser af ting og sager hver eneste dag. Både i hverdagen i børnehaven, på skolen, i idrætshallen, i bussen, på hotellet, i lufthavnen, på lejrskolen og masser af andre steder. Landets hittegodskontorer bugner af glemte sager. Vi smider ud - og vi køber nyt.

Hertil kommer, at klimakatastofen er et faktum, som vi ikke kan negligere. Overforbruget i verdens rigeste lande er i stadig eksplosiv vækst. Vi udleder i dag mere CO2 end på noget tidspunkt i menneskets historie. Vi har de hastigste temperaturforandringer nogen sinde…. Og vi køber nyt, og vi smider ud ...

Der findes ikke én enkelt løsning på klimakatastofen. Det handler i høj grad om at ændre fokus og adfærd. “Det tager tid”, er ofte den glatte forklaring fra vores politikere. Og den tid har vi ikke.

Min generation er den første, der forstår omfanget af klimakatastrofen. Vi har haft 30 år til at gøre noget ved det. Men igennem de 30 år, er det blot blevet meget værre. Vi er den generation, som svigtede den næste!

Hvis vi afventer handling på dagens klimapolitik – eller mangel på samme – vil det være en stor fejl. Der må tages initiativ, der fokuserer på mulighederne for forandringer fra andre fronter end politiske tiltag, der ikke rykker.

På den baggrund, har jeg brændt for at bidrage på ét eller andet niveau. Jeg tror på, det er hver enkelt gode idé og hvert enkelt lille tiltag, der samlet må bidrage til at stoppe vores ødelæggende måde at forbruge på.

Men hvorfor blev det så lige til Navnelapper?

Det hele startede i børnehaven

Jeg har selv været stresset over ikke at kunne finde mine børns jakker, støvler eller legetøj, når jeg hentede dem i børnehaven. Når tøjet eller legetøjet ikke er mærket med navn, så ser det hele jo mere eller mindre ens ud. Og så starter den helt store gætteleg. Når jeg, med blot 2 børn, kan blive stresset over ”gættelegen”, hvordan må det så ikke være for pædagogerne, der hver eneste dag skal bruge værdifuld tid på ting- og tøjkaos, blot fordi tingene ikke er mærket med navn?

Inspirationen

Med inspiration fra børnehavernes glemmekasser, DSB´s artikler om glemte sager i lagervis, der ikke kan udleveres pga. manglende kendetegn, lufthavne med depoter til glemte ting osv. blev jeg opmærksom på problemet: Vi har et enormt overforbrug pga. ting, der mistes. På den baggrund fik jeg idéen til at finde en simpel løsning.

Navnelapper - en simpel løsning på et velkendt problem

Der var ikke tale om et nyt behov eller problem - men nærmere en ny og let løsning på et velkendt problem. Et problem der blev løst med alt fra strygemærker og syning til plaster og gaffatape.

Men det er jo ikke alle, der har hverken tid eller lyst til at finde strygejernet eller broderi-sættet frem om morgenen før skoletid for at få et navn i den nye trøje. Formålet med Navnelapper var (og er) derfor at tilbyde navnemærker, der er strygefrie og enkelt kan sættes i både tøj og på ting. Samtidig var det et krav, at navnemærkerne skulle kunne tåle opvaskemaskine, vaskemaskine, kogning og at komme i fryseren.

Der blev testet og testet alverdens forskellige former for klistermærker ud fra de primære krav om enkel anvendelse og holdbarhed. Både vi – og vores kunder – er ret glade for resultatet."

Vil du vide mere om Navnelapper? Så læs videre her: Om Navnelapper0

...træer plantet - indtil videre.


Om Navnelapper.dk

De korte facts om Navnelapper.dk:

 

• Navnelapper.dk er en webshop, der ejes af Maerk ApS
• CVR.nr: 36950013
• Stiftelsesår: 2013
• Stifter og ejer: Søren Larsen, PhD Biogeochemistry/Ecology/Limnology
• CVR.nr: 36950013
• Adresse: Industrivej 3A, 5500 Middelfart
• Kontakt: Tlf. +4553777117 eller email: info@navnelapper.dk


Mission

Vi bidrager til at stoppe spild.

Vision

Vi vil skabe enkle løsninger på et kendt problem.

Kerneydelse

Ét lille klistermærke, der holder på ting og tøj.

Medarbejdermål

Vi ser det som en tillidssag at handle hos os. Vi svigter aldrig kundernes tillid. Vi går langt for, at kunderne får mere end forventet.


Mere læsning om Navnelapper.dk og tankerne bag:

Nepal Plant Et Træ
24. februar 2020

Navnelapper - planter træer i Nepal

I samarbejde med Eden Projects, planter Navnelapper træer i Nepal. Nepal er måske bedst kendt for storslået natur, Himalaya bjerge og idylliske landsbyer. Hvem drømmer ikke om at opleve det storslåede Nepal?

Tons Tøj
13. januar 2020

Børn mister meget! Men hvor meget?

En voksen skovelefant vejer op til 4½ ton. Måske ikke så overraskende. De er jo temmelig store. Så mere overraskende er det måske, at der hvert år mistes 250 tons ting og tøj alene i indskolingerne!

Group 42
10. februar 2020

Navnelapper - uden sundhedsskadelig kemi

Materialet, der anvendes til Navnelapper, er polyvinyl og kommer fra et af verdens største etiket-virksomheder. Materialet bruges også blandt andet i sundhedssektoren i USA til at mærke blodplasma-poser. Derfor er det også grundigt testet for sundhedsskadelige kemikalier.