Din kurv

  • {{orderLine.quantity}} sæt af 90 labels

    {{orderLine.quantity * basePrice | addDecimals}}

  • Du har ingen Navnelapper i kurven

Gendyrk for store og små - genbrug dit køkkenaffald

Har du prøvet at gendyrke grøntsager?

 

Hver dag smider vi en hel masse grønne rester i skraldespanden. Ved at gendyrke genbruger du de rester, som du normalt vil smide ud, og kan være næsten selvforsynende med lækkert grønt længe efter køb.

 

Det er super nemt, og det kan være en sjov og lærerig aktivitet at kaste sig over sammen med børnene.

Dette skal du bruge

  • En skål eller et glas 
  • Rest/stubber af grøntsag eller rodfrugt
  • Vand
  • Evt. tandstikker
  • Evt. potte og jord
  • Evt. gødning

Sådan gør du

  • Hæld vand i skålen, og sæt stubbene ned i vandet. Vandet skal nå lidt op over stubben, så salaten kan slå rødder. Placer et solrigt sted, fx i vindueskarmen.
  • Så er det bare at vente. Det er lidt forskelligt, hvor lang tid der går alt efter, hvilke grøntsager du er i gang med at gendyrke. Men du kan typisk se de grønne toppe titte frem allerede efter et par dage.
  • Når der kommer rødder på stubben, kan du omplante salaten i en potte med jord.


Tips og tricks:

 

  • Skift vandet med et par dages mellemrum
  • Brug evt. tandstikker eller andet til at holde stubben i vandoverfladen, så grøntsagen nemmere kan slå rødder.
  • Du kan gendyrke mange forskellige grøntsager og rodfrugter. Disse er typisk gode at gendyrke: Salat, kål, gulerødder, radiser, porrer, forårsløg, bladselleri, kartofler, søde kartofler og ingefær.
  • Gendyrker du grøntsagerne i vand, er smagen typisk også lidt vandet. Det kan derfor være en god idé at tilføre lidt gødning, når planten kommer i jord.