6 idéer til en bæredygtig fastelavn
Elsker du fastelavn ligeså meget, som vi gør? Her får du de 6 bedste idéer til at holde en bæredygtig fastelavn.
Elsker du fastelavn ligeså meget, som vi gør? Her får du de 6 bedste idéer til at holde en bæredygtig fastelavn.
Søren Larsen er oprindeligt forsker i biologi og økologi. Da han så de kæmpe bunker af tøjspild i sine børns daginstitutioner, fik han derfor en idé - en ret god én, synes vi...
Skal I holde Halloween? Men kunne I godt tænke jer at gøre det på en bæredygtig måde uden, at det kommer til at koste alverden? Det er bestemt ikke noget problem.
Kunne du godt bruge tips og inspiration til, hvordan du kan mindske spild og på den måde spare penge? Så læs med her, hvor Camilla giver dig sine 3 bedste sparetips.
Skolestart er en begivenhedsrig tid for både børn og deres forældre. Vi har samlet 10 tips & råd til at gøre skolestarten både sjov og tryg for den kommende skoleelev.
Der er mange gode grunde til at holde stor fest. Men hvordan holder man et brag af en fest uden at efterlade et stort klimaafrtryk? Vi giver vores 6 bedste tips og idéer her.
Siden Navnelapper.dk blev til, har det været vigtigt for os, at Navnelapper er helt fri for skadelig kemi. Derfor bruger vi ikke UV-print, når vi printer Navnelapper.
For et år siden valgte Navnelapper.dk at sponsorere køer til glæde for den lokale biodiversitet. Læs med her, hvor Søren Larsen, stifter af Navnelapper.dk fortæller hvorfor.
Fordi upcycling aktiviteterne på vores Instagram er blevet taget så godt imod, har vi besluttet at lave vores helt egen aktivitetsside for børn her på hjemmesiden. Læs om, hvordan siden er blevet til :)
Linda Frølund har taget kampen op mod klimakrisen. Hun har bl.a. været med til at lave Danmarks første Miyawakiskov. Læs hvad der gør disse skove helt særlige.
Hvert år den 21. marts sætter denne forårsdag fokus på, hvor vigtigt det er at passe godt på vores skove. Lær mere om Skovens Dag og hvordan du fejrer den.
Navnemærker i tøjet sparer pædagogerne for tid og besvær med at finde Theas støvle og Joakims luffer. Børnene får også et større selvværd, fordi de bedre kan hjælpe til.
Vi har samlet vores 3 bedste tips til, hvordan du bedst bruger navnemærker til tøjet, så du sikrer at de holder længst muligt.
Vi fejrer GREEN FRIDAY og gør fredagen ekstra grøn! I morgen planter du nemlig hele 2 træer, når du bestiller et sæt navnemærker hos os.
...og meget mere er nogle af de ting, der glemmes på diverse ferier i sommerhuse og andre populære steder - det er bare ikke så simpelt at få det igen. Læs vores guide her.
Hos Navnelapper.dk har navnemærkerne en helt unik form - det er derfor let at spotte på lang afstand, om der her er tale om én af de originale Navnelapper.
Det gør vi ikke, fordi vi ønsker at sætte så lille et klimaaftryk, som muligt. Derfor gemmer vi stort set alle rester fra produktionen af vores Navnelapper, så de i stedet kan blive genanvendt og komme til glæde og gavn på ny, fremfor blot at blive smidt ud. Og det passer faktisk perfekt, fordi vi har nemlig fundet ud af, at rigtigt mange børnehaver, skoler og andre institutioner rigtigt gerne vil have fingrene i resterne, så børnene i bedste upcycling-stil, kan bruge dem til at lave kreative projekter.
Udover, at Navnelapper er med til at sikre, at du ikke mister det, du holder af, ser vi også Navnelapper i et større perspektiv som at være med til at mindske spild; når man ikke mister sine ting, sparer man på jordens ressourcer, fordi det undgås at skulle producere nyt.
Står du lige på tærsklen til at skulle sende dit nu store barn afsted på første skoledag? Dét er bare stort og næsten ikke til at rumme følelsesmæssigt - og så kommer der alle de ting, man skal have styr på oveni; har man nu købt den rigtige skoletaske, det rigtige penalhus, de rigtige farver, eller er der noget, man har glemt?
Det ligger i Navnelapper.dk’s DNA og mission, at vi ønsker at mindske spild. Derfor har vi lavet bagsiden på følgesedlen om, så den kan gøre glæde lige lidt endnu.
Mangfoldigheden i naturen går hurtigere ned, end nogensinde før. Af hensyn til biodiversiteten, har vi, hos Navnelapper.dk, derfor valgt at samarbejde med Naturstyrelsen om, fremadrettet at gøre en indsats for den danske natur.
”Myggene begynder deres liv i vandet. Der har myggemoderen lagt sine æg, som klækkes og bliver til små livlige myggelarver. De vimser rundt i vandet og laver ballade, mens de venter på at blive rigtige store myg med vinger og det hele.”
De næste måneder vil vi, på Facebook, præsentere jer for hele Team Navnelapper. Vi glæder os til at invitere jer ind bag "kulisserne"
Navnelapper.dk har valgt, at vores Instagram-side skal bruges til at give idéer til upcycling og kreative projekter. Vi ønsker nemlig at mindske spild mest muligt; når man sætter navnelapper på ting, er der større chance for, at dine tine ikke mistes, og at du har dine ting indtil, levetiden er opbrugt eller ikke længere er relevant. Men det betyder ikke, at den ikke kan komme til gavn og nytte i andre sammenhænge. Upcycling er betegnelsen for, at man genanvender ting, der ellers betegnes som affald. Tanken er, at man tilfører tingen værdi - eventuelt i en ny funktion - samtidig med, at den almindelige form bibeholdes.
I samarbejde med Eden Projects, planter Navnelapper træer i Nepal. Nepal er måske bedst kendt for storslået natur, Himalaya bjerge og idylliske landsbyer. Hvem drømmer ikke om at opleve det storslåede Nepal?
Hver eneste måned glemmes der over 2.000 ting – alene hos DSB. Kun ca. 40 % af det glemte, finder tilbage til ejeren igen. Hertil kommer så alt det, der glemmes på de længere interrails, på færger, på hostels, camps… Det hober sig op! Og rigtigt, rigtigt meget går tabt.
Materialet, der anvendes til Navnelapper, er polyvinyl og kommer fra et af verdens største etiket-virksomheder. Materialet bruges også blandt andet i sundhedssektoren i USA til at mærke blodplasma-poser. Derfor er det også grundigt testet for sundhedsskadelige kemikalier.
En voksen skovelefant vejer op til 4½ ton. Måske ikke så overraskende. De er jo temmelig store. Så mere overraskende er det måske, at der hvert år mistes 250 tons ting og tøj alene i indskolingerne!
I 2018, var der kun 20 drenge, der fik navnet Søren. Det er ikke mange. I hvert fald ikke sammenlignet med i 1987, hvor der var 583 drenge i Danmark, der fik navnet Søren. Det er lige omvendt med William. William var upopulært i 1987: Ingen fik navnet William! Men i 2018, var der 591 drenge, der kom til at hedde William. Det slår dog ikke William-rekorden i 2010, hvor det var 796 William'er. Men der er i alt 40.486 i Danmark, der hedder Søren. Og der er i alt kun 12.091, der hedder William. Du kan se hele Top-50-listen fra Danmarks Statistik over de mest populære navne her: https://www.dst.dk/da/Statistik/emner/befolkning-og-valg/navne/navne-til-nyfoedte Danmarks Statistik trækker listerne fra CPR-registeret. “Navnebarometeret” går desværre kun tilbage til 1985. Så det er ikke umiddelbart muligt at se, hvilket årstal, fx Søren toppede. CPR-registeret blev først etableret i Danmark i 1968. Men der findes oplysninger om befolkningen fra kirkebøgerne helt tilbage til 1735. For det er jo interessant, at se på udviklingen i navne. Her på Navnelapper, ser vi jo på masser af navne hver eneste dag. Og vi bli'r jo nysgerrige på, hvad der gemmer sig af trends og forklaringer på denne klumpning af populære navne, tilbagekomst af gamle navne og påhit af nye navne. Det er der en del navneforskere, der er kommet med deres bud på. Nogle af de gennemgående tendenser, der gør sig gældende, har vi opsummeret her: • Navne bliver populære igen efter ca. 100 år • Det undgåes at give sine børn de navne, der var populære i sine forældres og sin egen generation. De populære navne går altså 3 generationer tilbage. • Navne, der kan udtales/anvendes internationalt får stadig større betydning • Navne fra kendte, som sangere, film- og TV-serier bliver populære. Men kendis-navne kan også have den modsatte effekt! • Kongenavnene går aldrig af mode